Malí Popradčania budú svoj sviatok oslavovať štyri dni

01.06.2012 Poprad

Poprad 1. júna (TASR) – Malí Popradčania budú Medzinárodný deň detí (MDD) oslavovať štyri dni po sebe. Program odštartovala dnes Základná umelecká škola na Štefánikovej ulici v Poprade v okolí domu kultúry podujatím Farebný svet detí. O 16. hodine sa uskutoční v dome kultúry veľkoplošné premietanie filmu Shrek. Najväčšiu zábavu by si deti mali užiť v sobotu 2. júna, keď ich na Námestí sv. Egídia bude čakať množstvo rozprávkových bytostí.
Program sa začne o 10. hodine, divadlo Maska zo Zvolena sa predstaví o 11. hodine hrou Ezopove bájky. O hodinu neskôr si deti budú môcť zatancovať na tanečnej show v spoločnosti tanečných skupín Trend, BOW, Arabesky, Super či Fearless. Nasledovať bude vystúpenie Jánošíka a 2000 zbojníkov o 13. hodine, ktoré predstaví Vranovské chodúľové divadlo. Pre malé dievčatká vybralo mesto Poprad rozprávku Snehulienka a sedem trpaslíkov v podaní banskobystrického Divadla bez opony, ktorú deťom zahrajú o 14.00 hodine. V závere dňa vystúpi aj Ujo Ľubo z Košíc a spevák Samo Tomeček so skupinou Free Inna Cage.
V Poprade sa bude MDD oslavovať až do neskorého večera. O 21. hodine sa totiž deti môžu tešiť na veľkoplošné premietanie filmu Shrek 2 na námestí. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatia presunú do Arény Poprad. Ani v nedeľu (3.6.) a v pondelok (4.6.) chlapci a dievčatá nevyjdú naprázdno. V nedeľu pripravil kynologický klub na trávnatej ploche pri Aréne Poprad podujatie Ja a môj psík so začiatkom o 15. hodine. V pondelok o 11. hodine si deti na Námestí sv. Egídia budú môcť pozrieť predstavenie Žabí kráľ. Je o láske, ktorá kliatbu prekoná, a tiež o sľuboch, čo sa majú plniť. Predstavenie zahrá Divadlo na hojdačke zo Žiliny.
TASR informovali z Mestského úradu v Poprade.
 

Vyberte región